Markvandring omkring Soderup

Fodslawet mødte 7. maj talstærk1F1B9329t op kl 19 ved Soderup Kirke som sædvanligt.

Turen gik denne gang rundt i lokalområdet, men udenfor vejene! Jytte fra Bakkegården inviterede os en tur ud over markerne, langs skel og i sprøjtesporene helt ud til Lodderne, hvor man i “gamle dage” havde sine køer på græs og det var de hjemmearbejdende hustruer der sørgede for at genne kvæget ud og hjem.

Så gik vi syd om Soderup og ned til Stubberne, i bunden af Dumpedal, hvor vi dvælede lidt over den nu 90-årige Peder, hans far og det gamle førhen travle gartneri, der i dag dog er meget forfaldent. Æbleplantagen bliver idag dog plejet at et æblelaug, der både høster æblerne og også har plantet nye træet til erstatning for de gamle der er faldet.

Herefter gik turen gennem Aastrup skoven ad “Runden”, ned til Tadre Mølle der er blevet meget flot med det nyrestaurerede stuehus, selve møllen med det nyt stråtag og genoprettede vægge.

Det store projekt dernede lige nu er en ny spunsvæg til erstatning for den gamle der var utæt og skyld i at møllen var ved at synke pga den fugtige undergrund.

Så gik det hjemover igen. Gurli ville gerne give en rundvisning i urtehaven dernede, men det måtte vente til en anden gang, da det var ved at være sent.

Vi takker for den interessante tur, hvor også flere af gruppens ældre beboere også kom steder hvor de ikke havde været tidligere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*